Składniki:
100 g ryżu długoziarnistego
2 łodygi selera naciowego
1/2 czerwonej papryki
200 g zielonego, bezpestkowego winogrona
1 pierś kurczaka
papryka ostra
sól
odrobina oleju
Sos:
2 łyżki majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego greckiego
1 łyżeczka musztardy pikantno-słodkiej
sól, pieprz, cukier
1 łyżka soku z cytryny
Wykonanie:
1. Ryż ugotuj na sypko wg wskazówek na opakowaniu. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
2. Pierś kurczaka obsyp mieloną ostrą papryką, solą i natrzyj lekko olejem. Rozgrzej patelnię grillową i usmaż kurczaka. Po ostygnięciu pokrój go w paski.
3. Seler naciowy umyj i pokrój w talarki. Winogrona umyj i przekrój na pół. Paprykę pokrój w małą kostkę.
4. Wymieszaj wszystkie składniki z ryżem.
5. W małej miseczce wymieszaj sos. Dodaj do sałatki i delikatnie połącz.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny na blogu!