- Aromatyczny gulasz z udziałem leśnych grzybów i kęsami indyka. Szybki, prosty, bardzo kremowy, idealnie pasuje tu kasza jęczmienna czy gryczana.
-
Składniki:
600 g piersi z indyka2 łyżeczki mielonej kolendry1 łyżka cząbrusól, pieprzolej rzepakowy600 g obgotowanych grzybów leśnych1 szklanka wywaru spod gotowania grzybów1 biała cebula1 czerwona cebula3 łyżki masłakilka gałązek tymianku2-3 łyżki crème fraîche- Wykonanie:
- 1. Pierś indyka pokrój w małe kęsy. Dopraw kolendrą, cząbrem, solą i pieprzem. Obsmaż na oleju. Odłóż na talerz.
- 2. Cebulę poszatkuj w pióra. Na patelnię po indyku daj masło, wrzuć cebulę i podsmaż, aż się lekko zabrązowi. Dodaj grzyby i smaż razem z 5 minut. Wrzuć też kęsy indyka, wlej wywar z grzybów i duś z 10 minut. Na sam koniec wrzuć listki tymianku i dodaj crème fraîche. Dopraw solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny na blogu!