Składniki:
Granola:
1 szklanka płatków owsianych
2 łyżki ziaren słonecznika
2 łyżki ziaren dyni
2 łyżki wiórek kokosowych
ok. 20 suszonych owoców goji
2 łyżki oleju rzepakowego
1-2 łyżki miodu
Wykonanie:
1. Płatki wymieszać z ziarnami, jedynie ziarna goji zostawiamy. Dodajemy składniki płynne i dobrze mieszamy. Całość wysypujemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Zapiekamy w 170 st. C przez 20 minut, często mieszając. Na 5 minut przed końcem pieczenia dodajemy ziarna goji (nie wsypujmy ich wcześniej bo po dłuższym zapiekaniu zrobią się gorzkie). Przestudzoną granolę wsypujemy do szklanego zamykanego pojemnika. Wytrzymuje 1 tydzień.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny na blogu!