niedziela, 12 kwietnia 2015

Krem kokosowy

Pyszny, gęsty krem kokosowy do ciast, ciasteczek a nawet na kanapki. Krem wykorzystałam do mazurka.


Składniki:
200 g słodkiej śmietany
250 g mascarpone
2-3 łyżki cukru pudru
100 g wiórek kokosowych
100 g białej czekolady

Wykonanie:

1. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. W malakserze zmiel wiórki, miel aż utworzy się prawie pasta (ok. 5-8 minut).

2. Do misy miksera wlej śmietankę i ubij na sztywno. Ubijając dodawaj po łyżce mascarpone. Cienkim strumieniem wlej rozpuszczoną i ostudzoną czekoladę. Na koniec wmieszaj pastę z wiórek. Krem przełóż do słoika, postoi w lodówce do 5 dni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny na blogu!