Składniki:
150 g czarnej porzeczki (bez szypułek)
200 g jogurtu greckiego
200 g słodkiej śmietanki
300 g mleka skondensowanego słodzonego
Wykonanie:
1. Porzeczki przełóż do garnuszka, rozgnieć lekko widelcem, dodaj 2 łyżki wody. Gotuj na wolnym ogniu aż się całkowicie rozpadną i zgęstnieją. W trakcie gotowania mieszaj często. Porzeczki przetrzyj na sicie z drobnymi oczkami. Ostudż całkowicie.
2. Mus porzeczkowy wymieszaj z jogurtem greckim. Całość przełóż do misy miksera, dodaj słodką śmietankę i mleko skondensowane. Ubijaj, aż masa będzie gęsta i puszysta.
3. Masę na lody przełóż do pojemnika i zamroź. Nie trzeba ich mieszać, będą kremowe. Na 10 minut przed podaniem, wyłóż lody z zamrażalnika, wtedy można je łatwiej porcjować.
Nominowałam Cię do zabawy Liebster Blog Award.http://bajecznakuchnia.blogspot.com/2015/08/liebster-blog-awar.html
OdpowiedzUsuń