- Pulchne, mięciutkie z posmakiem cytrynowo-kokosowym. I co najważniejsze bardzo proste w wykonaniu. Babeczki można polukrować czy polać czekoladą, ja już nie zdążyłam, bo szybko się rozeszły.
-
Składniki:
Mokre:2 jajka150 g cukru150 ml mleczka kokosowego100 g masła, rozpuszczonego i ostudzonegoskórka z 2 cytrynsok z 1 cytrynySuche:250 g mąki orkiszowej półrazowej (typ 1050)1,5 łyżeczki proszku do pieczenia- Wykonanie:
- 1. Do miski wbij jajka, dodaj cukier i ubij aż powstanie piana. Cienkim strumieniem i cały czas ubijając wlewaj masło i mleko kokosowe. Na koniec wlej sok z cytyny i dodaj skórkę.
- 2. W drugiej misce wymieszaj suche i dodaj do mokrych, zmiksuj krótko do połączenia składników.
- 3. Blaszkę na 12 muffin wyłóż papilotkami. Wylej ciasto do 3/4 wysokości. Piecz w nagrzanym do 180 st. C piekarniku przez 20-25 minut (albo do suchego patyczka).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny na blogu!