Składniki:
300 g makaronu ryżowego
1 pierś z kurczaka
1 łyżka przyprawy kebab- gyros
1-2 łyżki oleju, do smażenia
170 g pieczarek marynowanych
140 g kukurydzy z puszki
250 g papryki marynowanej
1 cebula dymka ze szczypiorem
10 sztuk oliwek czarnych bez pestek
2 łyżki kopru świeżego
1 łyżka natki pietruszki
sól do smaku
czarny pieprz mielony
3-4 łyżki majonezu
Wykonanie:
1. Pierś pokrój w małą kostkę, posyp przyprawą gyros, usmaż na niewielkiej ilości oleju.
2. Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie, żeby był al dente nie należy go gotować dłużej niż 10-12 minut. Odcedź na sitku i przełóż do miski. Mieszaj by szybciej ostygł.
3. Paprykę odcedź na sitku i jeśli potrzeba pokrój na mniejsze kawałki. Pieczarki, kukurydzę i oliwki również odcedź. Oliwki przekrój na pół.
4. Koper i natkę pietruszki posiekaj drobno. Cebulę dymkę wraz ze szczypiorem pokrój na drobno. Dodaj do reszty sałatki, dodaj też majonez, sól, pieprz, dobrze wymieszaj.
Witaj Iwona,masz bardzo ładny blog.Chciałam Ci przekazać,że nominowałam Twój blog do Liebster Blog Award.Po więcej informacji zapraszam na mój blog:
OdpowiedzUsuńhttp://izabelawkuchni.blogspot.com/search/label/Liebster%20Award