Składniki:
250 g łososia (2 filety)
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka sosu sojowego
Panierka:
1 białko
1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżka sezamu
1 szczypta pieprzu cayenne
sól
1/2 łyżki oleju sezamowego
olej rzepakowy do smażenia
Wykonanie:
1. Łososia polej sokiem z cytryny i sosem sojowym, odstaw na 1 godzinę.
2. W miseczce roztrzep białko, tak by się trochę spieniło, dodaj resztę składników na panierkę i wymieszaj.
3. Rybę osusz lekko, posól i maczaj w panierce. Smaż na rozgrzanym oleju, przewracając po 2 razy na każdą ze stron. Wyłóż na ręcznik papierowy, by odsączyć nadmiar tłuszczu.
*Łososia można podać do ryżu i warzyw.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny na blogu!