środa, 29 października 2014

Kotleciki rybne z czerwoną fasolą

Szybkie kotleciki, które są niezwykle delikatne i aromatyczne.


  • Składniki:
    300 g fileta z mintaja
    1 puszka czerwonej fasoli 
    1-2 łyżki mąki
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżeczka suszonego tymianku
    1 łyżeczka tabasco
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka mielonej kolendry
    1 łyżka soku z cytryny
    sól
    olej do smażenia

Wykonanie:

  1. Czerwoną fasolę włóż na sitko, odsącz z zalewy i porządnie przepłócz. Rybę pokrój w kawałki. Zblenduj na gładko, fasolę również zblenduj. Wymieszaj razem, dodaj wszystkie przyprawy, wymieszaj. Masę wstaw na 1 godzinę do lodówki.
  2. Z masy formuj płaskie kotleciki i smaż na rozgrzanym oleju. Odkładaj na talerz przykryty ręcznikiem papierowym, by odsączyć nadmiar tłuszczu.

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz

    Dziękuję za odwiedziny na blogu!